Another day in Los Angeles (Hilde i L.A)

Another day in Los Angeles

Hvordan er formen der hjemme? I dag var jeg altså på "film business frokost" med fine-Kine og det var morsomt, men litt kleint. Da vi kom til Santa Monica fikk vi nemlig ett skjema som vi måtte fylle ut før vi fikk komme inn og da var det kun fire yrker som man kunne krysse seg av under: writer, producer, director eller actor. Vi bestemte oss for at vi var litt av alt, men jeg følte meg noe utilpass. Kan vel si at konklusjonen fra frokosten var at vi ikke er særlig sosialt anlagt før klokken slår ni, så den nettverksbyggingen ble satt litt på vent. Foredraget ble holdt av en senior editor i Hollywood Reporter og det var veldig interessant. Følte meg som en flink kommunikasjon-student der jeg satt og hørte om hvordan ting funker her i Hollywood. Ellers har jeg bare sittet fra 13-23 med en research paper i rhetorical criticism. Skriver en cluster analysis om talen til Jens Stoltenberg 22.juli. Triste greier, så i kveld har jeg bare vært lei meg. Trøtt også, fant ikke engangsknivene mine i skapet og etter 15 minuttet fant jeg ut hvorfor. De var satt i kjøleskapet. Surrehode, jeg?

6 kommentarer

Ha en finfin dag! :)

Janicke

29.09.2011 kl.19:41

Spennende blogg du har! Hvis du vil kan du registrere den på

http://norskereiseblogger.blogspot.com/

og dele og få gode reisetips fra andre reisebloggere.

Ha en super dag! :)

hildelarsen

29.09.2011 kl.22:31

Janickr: takk for tipset!:)

Malin

30.09.2011 kl.12:30

Kjempe bra blogg! Jeg har bare noen spørsmål til deg :) Studerer nå årsstudium i psykologi for andre gang i håpet om å komme inn på profesjonsstudiet i Bergen, MEN jeg tror det er på tide å ha en backup ;p Så derfor kunne jeg tenkt meg å gå en bachelor i psykologi, så ta en master i klinisk psykologi for å kunne praktisere i Norge, men jeg lurte da på;

- Var det veldig vanskelig å komme inn på CSUN?

- Er det mye i tuition i året?

- Hvor mye får du utbetalt av lånekassen (hvis jeg kan spør om det?)

- Sitter man igjen med en helt forferdelig stor gjeld når man er ferdig? ;p

- Var det veldig mye papirarbeid i forkant, altså da du søkte, og hvor lenge før avreise begynte du med søknadene?

- Fikk du mye hjelp av ANSA? :)

Håper ikke dette var altfor mye å besvare! ;p

- Malin .

hildelarsen

30.09.2011 kl.17:01

Malin: Så spennende, du må søke!!:) Jeg søkte med karakterer fra USA, så er ikke helt 100% sikker på hvordan hele prossessen fra Norge fungerer. Men hjalp en venninne med søknaden da hun var på besøk, så har sånn halvveis peiling. Selv om hun ikke endte opp med å dra.

Jeg syns søknadsprossessen var utrolig enkel til at det er en amerikansk skole. Hvis du går inn på www.csumentor.com kan du søke der, og man trenger bare fylle ut en del skjemaer. Deretter må du ettersende oversettelse av dine norske karakterer fra skolen din pluss noen andre saker. Tror kanskje du må ta en såkalt TOEFL test også, men hør med skolen. Jeg søkte helt spontant i fjor, bare få dager før fristen gikk ut (tror det er i sep/okt for våren) og da begynte jeg i januar. Men jo tidligere du begynner, jo bedre. Tror de er veldige ivrige på å få inn internasjonale studenter i og med at vi betaler mer enn de lokale.

Tuition ligger på cirka 18000 dollar i året, noe som er ganske billig til å være ett universitet i USA. Har venninner som har betalt 40000++ i året for å gå på f.eks USC. Jeg får 102750 kroner i semesteret av lånekassen, og hvis man har roommate går det veldig greit. Jeg bor alene og veldig sentralt, så alle pengene går dessverre med til leie og flyreise. Tror man sitter igjen med cirka 52000 etter at skolen er betalt. Pengene går helt utrolig fort her, så for meg er det helt nødvendig å jobbe hver eneste ferie, sånn at jeg har minst 30.000 å leve for (etter leie) hvert semester. Men hvis man bor ved skolen klarer man seg med MYE mindre. L.A har litt for mange fristelser, det er nesten for mye å finne på her!:) Og ja, man sitter igjen med stor gjeld når man er ferdig, men det er det i mine øyne verdt. Hadde angret utrolig mye om jeg ikke hadde studert i USA. Man lærer utrolig mye om seg selv og man setter pris på Norge på en helt annen måte enn før man dro.

Fikk ingen hjelp av ANSA, men jeg spurte de heller ikke. Så det får du sikkert hvis du spør! De har noen kvelder i høst tror jeg, hvor man kan få informasjon om diverse ting.

Håper du fikk svar på noe av det du lurte på. Det er bare å spørre i vei!:)

Hilde

Malin

30.09.2011 kl.21:28

Tusen, tusen takk for svar! Da skal jeg sette meg mer inn i det og virkelig tenke over det:)

Skriv en ny kommentar

hildelarsen

1, Hamar

Studerer kommunikasjon ved California State University, Northridge og bor i West Hollywood. Kontakt: hilde_mostue@hotmail.com

bloglovin
hits