Fryman Canyon Park (Hilde i L.A)

Fryman Canyon Park20120629-185954.jpg Jeg skal ærlig innrømme at jeg er en gå-tur nerd. Og jeg har funnet min soulmate i Veronica, som er like nerdete og gågal som meg. Så da hun inviterte meg på kveldstur til Fryman Canyon ble jeg selvfølgelig med til tross for at hodet verket og at jeg hadde stått opp 05.30 samme dag. Og for en park! Det var så fint og grønt, utsikten var fantastisk og selskapet enda bedre. Noe som jeg syns er veldig trist er at nordmenn som drar på ferie til L.A ofte kommer hjem skuffet over byen. Det er som oftest fordi de kun har sett helvete som er Hollywood Blvd og Walk of Fame eller Santa Monica. L.A har så utrolig mye å by på, og etter fire år lærer jeg noe nytt om byen ukentlig. Etter turen stakk vi på Primo (et must) og spiste det som i mine øyne er verdens beste salat (chicken cobb) og drakk te. Maten på Primo er noe av det jeg kommer til å savne aller mest med LA- for maten der er seriøst himmelsk.

6 kommentarer

A

05.07.2012 kl.03:01

Hei Hilde! Lenge siden jeg var innom her, så glad for at du fortsatt oppdaterer :-) Har endelig snekret sammen planene og flytter til LA neste sommer, for å studere. Det jeg lurer på er om du slet med å finne leilighet da du flyttet dit? Dro du alene, eller flyttet du med noen andre og dere da delte leilighet? Tror du man finner et sted å bo for 500-600 dollar i Bev.Hills, Westwood, Melrose, West Hollywood (de områdene) , evt Culver City og Santa Monica? Altså, et sted som er relativt trygt, og sentralt. Skal jo leve på stipend fra Lånekassen, i hvert fall med det første. Og det andre jeg lurte på er, ser du skriver at du bor i West Hollywood, men går på skole i Northridge. Det er jo veldig langt fra WH til Northridge i The Valley, har du bil? Slik jeg kjenner kollektivtrafikken der ville det jo nesten være "umulig" å komme seg avgårde for den strekningen, i hvert fall uten å bruke en halv dag (minst) :p Hvordan ble du ellers kjent med folk, bortsett fra evt. på skolen? Noen tips? Håper på svar! Takk på forhånd! happy 4th! :D

A

05.07.2012 kl.03:02

500-600 dollar i måneden* (da tenker jeg rundt 3000-3600 kr ca. om jeg regner med å få i hvert fall 6000 kr i mnd i stipend/lån)

hildelarsen

09.07.2012 kl.21:20

A: Hei hei! Sa goey at du skal flytte til LA! Skal jeg vaere aerlig tror jeg du kommer til aa slite litt med den summen. Jeg betaler godt over det dobbelte for en studio/single leilighet og da har jeg ikke regnet med stroem, osv. For 500-600 dollar kan du kanskje fa noe i Culver City eller i Weho, men da blir det nok a dele rom med noen og ikke bare leilighet. Da jeg kom betalte jeg 500 dollar, men da delte jeg rom med 4 andre og vi hadde to soverom.. Men vi hadde avtalt paa forhaand at vi skulle bo sammen over internett (de var svenske..) Jeg tar buss til the valley, men har presset alle fagene mine inn pa to dager. Det tar veldig lang tid. Enkelte dager kan det ta opptil 3 timer for aa komme seg hjem, og alltid 2.5 minst. yay!!;) hehe. men alikevel ville jeg aldri flyttet dit ettersom jeg alltid har bodd sentralt i L.A. Jeg ble kjent med folk pa litt forskjellige mater. Dro hit alene, men er veldig utadvent og "snakkete" av meg, sa hadde ikke noe problem med aa bli kjent med folk. det skal ogsa sies at de fleste gode vennene mine er norske som jeg har moett gjennom andre nordmenn her nede. venninnen min veronica ble jeg faktisk kjent med pa "blind date". via facebook fant hun ut at vi hadde masse felles venner hjemme i norge og sa moettes vi pa kafe. beklager litt rotete svar og bare spoer mer hvis det er noe du lurer paa!:)

A

09.07.2012 kl.22:29

Tusen takk for svar! :-D Summen kan jeg for så vidt justere litt opp. Men lever du bare på stipend/lån fra Lånekassen? Eller supplerer du med oppsparte milder/jobb? Evt hvor mye tror du at du lever på i måneden (husleie, strøm og mat og annet)? Du er i hvert fall til stor hjelp, blir litt lettere for meg å planlegge og få en ide av hva jeg kan forvente! :-D Huff, syns synd på deg som må ta buss frem og tilbake. Har familie der borte og vet det tar sin tid bare med bil til Hollywood og Santa Monica, hehe.

hildelarsen

10.07.2012 kl.00:45

A: Bare hyggelig!:) Jeg betaler 1250 dollar i husleie per maaned, pluss stroem, utilities og internett (varierer litt, men ca 110 dollar totalt) og jeg toer ikke engang tippe hvor mye jeg bruker totalt pa en maned, for pengene renner ut! tror husleien for ett ar tilsvarer alt det man faar fra laanekassen. har ikke raad til aa shoppe noe, men bruker en del pa mat.. og sa har jeg en telefon plan som koster 100 dollar fast. jeg har jobbet fullt i hver ferie og fatt veldig mye hjelp hjemmefra. skal sies at jeg er veldig heldig som har verdens beste foreledre sann at jeg kan bo alene og i ett kjempe fint og trygt omraade!:) har du sjekket craigslist.com? der kan du sjekke priser pa leiligheter/rom osv.

A

14.07.2012 kl.01:53

Takk igjen! Som sagt, du er til kjempehjelp!:)

Forstår, det blir mer enn jeg planlegger og budsjetterer for. Men er innom blant annet craigslist av og til for å sjekke markedet, og er veldig optimistisk til at jeg kan bo relativt trygt, og i et av de områdene jeg ser for meg innen en akseptabel pris (selv om jeg nok må pålegge meg litt tålmodighet) :p Igjen, tusen takk for hjelpen. god sommer! :-)

Skriv en ny kommentar

hildelarsen

1, Hamar

Studerer kommunikasjon ved California State University, Northridge og bor i West Hollywood. Kontakt: hilde_mostue@hotmail.com

bloglovin
hits