September 2011 (Hilde i L.A)

September 2011

Another day in Los Angeles

Hvordan er formen der hjemme? I dag var jeg altså på "film business frokost" med fine-Kine og det var morsomt, men litt kleint. Da vi kom til Santa Monica fikk vi nemlig ett skjema som vi måtte fylle ut før vi fikk komme inn og da var det kun fire yrker som man kunne krysse seg av under: writer, producer, director eller actor. Vi bestemte oss for at vi var litt av alt, men jeg følte meg noe utilpass. Kan vel si at konklusjonen fra frokosten var at vi ikke er særlig sosialt anlagt før klokken slår ni, så den nettverksbyggingen ble satt litt på vent. Foredraget ble holdt av en senior editor i Hollywood Reporter og det var veldig interessant. Følte meg som en flink kommunikasjon-student der jeg satt og hørte om hvordan ting funker her i Hollywood. Ellers har jeg bare sittet fra 13-23 med en research paper i rhetorical criticism. Skriver en cluster analysis om talen til Jens Stoltenberg 22.juli. Triste greier, så i kveld har jeg bare vært lei meg. Trøtt også, fant ikke engangsknivene mine i skapet og etter 15 minuttet fant jeg ut hvorfor. De var satt i kjøleskapet. Surrehode, jeg?

Massive Cravings

Foto: YSL

Føler meg litt fanget i en materialistisk boble, men hver gang jeg skal på Starbucks må jeg forbi Chanel, Intermix, Kitson, osv. Hadde jeg hatt lov til å jobbe her borte ville jeg vært i himmelen! Denne ringen og vesken holdt meg motivert gjennom hele sommeren på slakteriet. "En dag når jeg er tilbake i L.A..." tenkte jeg mens jeg så blod, innvoller og gørr rundt omkring meg. Men nå er det regninger av alle mulige slag som er første pri.. Kanskje en vakker dag?

California Dreamin'Klarte ikke sovne før 06 i dag tidlig og måtte opp en time senere. Sykt irriterende! Jeg pleier aldri å forsove meg, men i dag våknet jeg brått klokken fem på halv åtte og måtte bare kaste på meg noen klær og løpe ut døren. Skulle møte flyttemennene mine åtte, og fikk være med å råkjøre i lastebil. Hjelp! Var helt utmattet (har sett dobbelt i hele dag) da jeg kom hjem og fikk satt opp litt møbler før jeg hadde en avtale på Joan's On Third med to fantastisk søte norske jenter som jeg ble kjent med på en før-screening for en film for ett par uker siden. Hun ene er stylist, mens hun andre er skuespiller. Veldig jordnære og inspirerende jenter! Etter en svært hyggelig lunch ruslet jeg hjemover og jeg klarte å motstå trangen for å sove. Istedenfor har jeg gjort lekser og kost meg med chips og kaffe. Deilig miks.. I morgen klokken 07:15 blir jeg hentet av venninnen min, da skal jeg få være med på "film business breakfast" i Santa Monica. Spennende å se hva det betyr, men skal prøve å "nettverke" så godt jeg kan. Fortsettelse følger..

Obsession of the week

Jeg..Vil...Ha...Studielånet...Nå! Jeffrey Campbell Rumble Short Boot, 158 dollar

Sinnataggen

Vet ikke om dere skjønner det, men på bildene er jeg sur. Har vært sinna-Hilde i dag for nå har det bare vært tull og masse skolearbeid. Har tuslet rundt i BH usminket og i joggisen og generelt følt meg ufresh, mens jeg har brukt mange timer på å fikse ting som ikke lot seg fikse. Irriterende! Men i morgen er en ny dag, da får jeg endelig møblene mine (klarte jo å rote bort nøkkelen til lageret) så jeg slipper å sove på en oppblåsbar madrass, og jeg jeg slipper å våkne klokken fire hver natt fordi jeg fryser. Har blitt så sta når det gjelder å kjøpe meg kjipe ting som jeg allerede egentlig har, så de tre siste ukene har jeg ligget med ett skjerf som er akkurat litt for kort til å dekke hele meg. Hehe, kan jo ikke bruke 20 dollar på ett ordentlig pledd. Er virkelig lei av å flytte nå, i morgen blir det tredje gangen siden januar jeg møter Pablo og Jose (flyttemennene mine..) Men nå skal jeg ikke flytte på ett helt år og halleluja for det!! Og ja, jeg skal farge håret brunt igjen asap.

Melrose Trading PostJeg elsker søndagene her i L.A! Hjemme er jeg sånn halv-deppa og lei hver eneste søndag, mens her er det stikk motsatt. Hvis man skal til L.A må man besøke markedet som finnes på Melrose/Fairfax (Hollywoodish) på søndager. Her selger de alt av forskjellige skatter sånn som møbler, bilder, smykker, vesker, klær, osv. Når jeg var innom en vintage-butikk for en stund siden, som spesialiserer seg på kjoler og vesker fra blant annet Chanel og Dior og har Olsen-søstrene++ på kundelisten, så fortalte eieren at de hadde startet med en bod på nettopp dette markedet. Men det er mye juggel her også. I dag var planen min å finne meg noen gamle avklipte band t-skjorter, men da jeg fant ett godt utvalg av dette og hørte prisen, tenkte jeg bare "Hell no, dette fikser jeg heller sjæl!" 35 dollar per stykk! Så da tuslet jeg istedenfor hjemover mot ett lass av lekser.

24. SEPTEMBER 2011

Det ble litt endringer i planene i går. Endte ikke opp med å dra på kino på kirkegården (ja, det høres helt absurd ut) allikevel ettersom vi ikke hadde bestilt billetter på forhånd, og hele mobilnettverket brøt sammen. Med hjelp av twitter og facebook bestemte fire av oss for å møtes på ett sted som heter Rosewood Tavern. Etter en stund stakk vi til The Grove, der en kompis av min kompis skulle være dj! En utrolig hyggelig kveld, men ettersom kompisen min påstår at han leser hvert innlegg i min blogg, lovte jeg han å se hele sesong 2 av True Blood ettersom han spiller i den serien. Skulle egentlig gjøre det i sommer men utsatte det. Det er alt for skummelt for meg!! For noen år siden prøvde jeg å se Lost, men jeg måtte bare gi opp, syntes det var fryktelig skummelt. Men men, hva ofrer man vel ikke for sine venner? Noen som har sett det? Mye blod?

Vintage LoveEndelig helg

... Og hvilken helg! Kino, vin og piknik med venner under åpen himmel på Hollywood Cemetary? Festival i Venice? Markedet på Melrose og Fairfax? Stranden? So little time, so much I wanna do! Neste uke har jeg nemlig tre innleveringer og tre prøver så må være flink student denne helgen! Fikk igjen karakteren på performancen vi hadde sist fredag og vi fikk en B-. LOL sier jeg bare, vi hadde fortjent STRYK! Gode gamle dager (Venice/San Diego)

Brazilian Blow OutFor cirka to uker siden var jeg hos frisøren og tok en Brazilian Blow Out. Det er veldig populært her borte og mye billigere enn i Norge. Jeg har alltid hatt helt ekstremt problemhår. Når jeg dusjer tjoves det bare sammen til en knute og når jeg våkner har jeg tusen dreads i bakhodet. Utrolig irriterende (ja, disse i-land problemene) ettersom jeg aldri helt får ut flokene/dreadsene og det ender alltid med at jeg setter det opp i knute. No more, for nå har jeg funnet løsningen på problemet. Håret mitt er både mer blankt og mykt (noe det aldri har vært før). Beste investeringen jeg har gjort når det kommer til håret mitt- og nå trenger jeg ikke en gang rette det før jeg drar ut. Håret er ikke pinnerett, men legger seg på en utrolig flatterende måte. Utrolig lett å gre ut og det kruser seg ikke. Two thumbs up! Brazilian Blow Out kan du lese mer om HER

God og dårlig dag..

Føles som om jeg har hatt to dager i dag, en dårlig og en bra! Jeg har hatt utrolig mye hjemlengsel og vært generelt ganske så deppa, og jeg bestemte meg tidlig for å ligge i sengen hele dagen og det eneste jeg skulle gjøre var å stikke på butikken-men det utsatte jeg også til magen skrek av sult. Men da jeg kom hjem fra butikken og en venninne ringte for å høre om jeg ble med ut en liten tur overrasket jeg meg selv ved å si at jeg var klar om 20 minutter. Stakk på Santa Monica Boulevard i Weho på homobar og koste oss med tacos. Søsteren til en kompis av meg kom også, hun jobber med pr for diverse merker på et showroom i Beverly Hills, og hun nevnte at hun kan hjelpe meg å skaffe meg et internship hvis jeg vil det. Og målet mitt er jo å skaffe meg ett internship innen to uker, så det er det jo klart jeg vil! Fornuftige Hilda dro hjem klokken ni, mens de andre fortsatte videre.. Veldig glad for at jeg tok deppe-meg i nakken og tvingte meg til å møte folk. Det hjelper jo alltid, men er bare det å få energi nok til å faktisk komme seg ut av sengen!

En litt over gjennomsnittet dårlig dag..Åh, jeg har så vanskelig for å konsentrere meg i dag!! Stod tidlig opp og skulle på Disneyland (!!) med Anita, men bussen min var 35 minutter for sen, noe som gjorde at vi ikke ville rekke det toget vi hadde planlagt. Det var nesten så tårene sprutet da vi bestemte oss for å utsette det til mandag. Vi vil jo tross alt ha hele dagen der borte. Jeg har vært i EuroDisney utenfor Paris to ganger og Disneyland her borte to ganger, så dette hadde blitt min femte gang. Haha. Elsker Disneyland!! Men har igrunnen en god del skolearbeid som bør gjøres, så det var vel til det beste. Men men, mandag kom fort!

H&M

Jakke h&m, 50 dollar (typ 300 kroner)

Dagens trim..

Hiking i Runyon Canyon. Ett absolutt must hvis man skal på ferie i L.A! Jeg må virkelig sette inn treningsstøtet nå og med en gang jeg har fått studielånet så er det å finne seg ett treningssenter. I dag har jeg fylt opp kjøleskapet med mango, vannmelon, selleri og gulrøtter, så nå er det sunne-Hilde som gjelder! Hvertfall så lenge det varer.. Gi meg viljestyrke!

FASHION + 3D + DANS

Elsker disse nye 3D-brillene fra Ingri:Dahl, de er i mine øyne helt perfekte! Nå har jeg nettopp kommet hjem fra Starbucks, og ble litt skuffet på veien hjem. Det er nemlig sånn at det er en 50-60 år gammel mann som i alle år har stått på Robertson/Burton i svarte tights, bar overkropp, langt pistrete grålig hår og med en boomblaster som spiller MJ. Der har han danset foran ett fast butikkvindu, og underholdt alle som har gått forbi. Nå er denne butikken lagt ned og danse-mannen er borte. Har sett han svinge seg rundt på noen rulleskøyter lengre oppe i gaten, men det er liksom ikke helt det samme. Var det en ting i denne verden man kunne stole på var det at denne mannen stod og beundret seg selv i speilet mens han danset (mest for sin egen del) til faste tider og moonwalket til Michael Jackson. Foto: Ingri:Dahl

A Very Hollywood Weekend

I går dro vi ut på Four Seasons, som på mange måter har blitt min lille stamplass. Ettersom det er Emmy Awards her i L.A i dag, så hadde tydeligvis tv-kanalen HBO en egen lounge på Four Seasons denne helgen, så det vrimlet av kjendiser fra Boardwalk Empire, 30 Rock, Mad Men osv. På bordet bak oss satt Jon Hamm og to andre fra Mad Men og det tok helt av for mine venninner, som tydeligvis er fans av serien og syns han er super hot (selv har jeg aldri sett den). Så hver gang han reiste seg skjøv den ene venninnen min stolen sin litt bakover sånn at han skulle dulte inn i henne. Han var noe ustø, derfor denne sleipe taktikken.

I dag da jeg skulle på matbutikken ble jeg stoppet av en random mann på gaten som lurte på om jeg var gift. Etter x-antall år her borte har jeg funnet ut at svaret er ett klart JA! Da lurte han på om jeg ikke heller ville gifte meg med han- da kunne han skaffe meg ett gigantisk mansion. Takket høflig nei og var klar til å gå da han virkelig satte inn støtet og sa at han ville kjøpe meg fri fra ektemannen min for 5 million dollar. Vi trengte bare være gift en måned! Haha, det er så mange syke/rare/altforrike mennesker her borte som lever litt på sin egen planet.

Lørdag

Day and Night

Onsdagen var gøy. Vi endte opp på Four Seasons og drakk akkurat litt for mye prosecco. Proseccoen flommet fra alle kanter fra noen som tydeligvis ville spandere drikke på oss. Og bartenderen sa at giveren ville være anonym- så derfor syns vi det var helt greit å ta i mot. Mens jeg endte kvelden tidlig og var fornuftig, dro venninnen min videre ut. Våknet opp av et bilde på mobilen min med henne og Elijah Wood, han hadde vært dj på utestedet de endte på. Random! Jeg har imellomtiden klart å bli syk, men måtte dra på skolen i dag ettersom gruppen min hadde fremvisning. Åh, gru! Det gikk ikke akkurat så veldig bra. Men men..

Library GirlI dag har jeg vært i i Beverly Hills og lest på biblioteket og nå skal jeg møte en venninne for Happy Hour på Robertson og jeg skal unne meg EN Corona. Venninnen min vil at jeg skal være med ut i Hollywood sammen med kjæresten som er agent og noen basketspillere, men jeg må opp i morgen tidlig for å møte gruppen min, så tror jeg står over. Vet ikke helt hva min kjære hadde syntes om det heller (selv om han uansett ikke hadde sagt noe) så får være hjemme i kveld. Flink pike! Og i kveld må jeg uansett lese gjennom scriptet vi skal ha på fredag. Angst!!

13.September 2011

I dag har jeg hatt en unødvendig lang dag. Dro hjemmefra rundt 10 og kom hjem 17, bare for å surre rundt i West Hollywood, Santa Monica, Westwood og hvor jeg til slutt havnet i Downtown. Var mildt sagt stresset, men fine Anita reddet dagen, og selv om jeg hadde planlagt å bare å gå meg en tur og være hjemme igjen til 11- var det som alltid koselig å se henne igjen. Vi spiste indisk hamburger sammen, før jeg stresset hjem igjen. Kort fortalt hadde jeg prøve og innlevering online i dag og jeg har kjøpt en e-book i faget for det sparte jeg 50 dollar på. Lite visste jeg at den krevde flash, noe ipaden ikke har, så fikk ikke åpnet boken og prøven måtte tas innen 24.00. Var såpass desperat at jeg dro på en el-forretning i Santa Monica,men skjønte at det var utrolig dumt å kjøpe en PC kun for at jeg ikke får åpnet en bok, reiste videre til neste bokforhandler som bare kunne bestille den for meg (og den kostet 140 dollar) før jeg sendte melding til alle vennene mine om de hadde en ekstra PC. Dårlig planlegging hei-hei det er meg! Slappet av en time før jeg gikk til biblioteket i Beverly Hills og lærte at til neste gang drar jeg direkte dit (de har en 1 times regel på PCene sine og jeg er en som er veldig påpasselig når det kommer til sånne ting) Fikk uansett 100% på prøven og 84% på innleveringen, så er fornøyd med utfallet i hvertfall. Effektivt? Not so much.
beverly hills skole venner

Arts District

Forever21

Dagens..I dag har jeg: gjort skolearbeid, dratt ned til Westwood for å betale el-depositum på 1200 sure kroner, vært på Caffe Primo med en venn, drukket masse kaffe, grublet over livets mange mysterier, drukket enda mere kaffe, vurdert om jeg må kjøpe meg ny data, og sist men ikke minst- nå skal jeg sovne til en episode av Big Bang Theory på ipaden!

Orange Fizz

Sunday Funday

I dag har jeg gjort en del. Først ble jeg med en kompis på leilighetsleting i Silverlake, og da var vi på ivrig jakt etter huset/leiligheten med den beste utsikten over L.A. Men det fant vi ikke. Så dro jeg på graduation-festen til en av mine aller beste og flinkeste venner som nettopp har blitt ferdig med en master i arkitektur. Så stolt!! Men ettersom jeg må dra på skolen halv syv i morgen tidlig ble jeg bare mer og mer stresset jo mer ivrige og høylytte resten av festen ble og de bestemte seg for å dra ut. Partypooperen Hilde endte da opp med å sitte alene i en krok og bekymre seg for hvordan hun skulle komme seg hjem, for det å tusle 30 min for å komme til bussen er rimelig uaktuelt i downtown L.A etter at det er blitt mørkt! Men da er det godt man har flotte venner, for min fantastiske venn Allan stilte opp med en gang da jeg spurte om han kunne kjøre meg fra downtown til West Hollywood. Vi klarte kjøre feil på freewayen og endte opp i verste ghettoen, men pytt pytt- det er sånn som skjer! 

10.sep.2011

Endelig har jeg fått fagene mine. Og hvilke fag jeg endte på! Denne terminen skal jeg ha communication theory, rhetorical criticism, women+religion, astronomy+lab og culture and performance. Det siste faget er ett såkalt core requirement når det kommer til communication, men det jeg ikke visste er at vi ikke bare skal lære om teoriene bak performance, det er faktisk vi som skal utføre skuespill. Så neste fredag skal jeg og gruppen min fremføre en scene fra en film/tv-serie nøyaktig slik som det står i scriptet og det teller 10% av karakteren. Totalt skal vi ha fire performances gjennom hele terminen, og en av de skal man gjennomføre solo. Hjelp! Jeg, skuespiller? Tror ikke det nei!! Så i timen i dag øvde vi på ulike måter vi kunne stresse ned før en fremføring, i tillegg til at vi mimte, osv. Kom hjem ganske sent fra skolen, men da dro jeg og spiste pizza og drakk øl med noen venner. Fremover blir det masse skole, ettersom fagene mine er ganske så krevende dette semesteret!

Four Seasons

I dag har humøret vært på topp igjen for i morgen har jeg fått til ett møte med en lærer (kryss fingrene for meg) og i kveld har jeg vært med en venninne på kjoleshopping ettersom hun skal sponse en event på fashion's night out som skal foregå på Beverly Center i morgen kveld. Jeg var med som moralsk støtte og stylist, men resulatet ble at jeg fant meg to vesker på H&M og at hun ikke fant noe å ha på seg. Deretter dro vi på Four Seasons i Beverly Hills for en drink, samt litt skravling og oppdateringer på hva som har skjedd de siste ukene. En svært koselig aften ble det!

LF Stores

Only sale of the season 60% off ♥LF Stores

Hjemlengsel

Jeg har hjemlengsel. Helt ekstrem hjemlengsel! Har vel egentlig hatt det helt siden jeg kom hit for to uker siden, men tror jeg har fortrengt det med å finne på noe HELE tiden. De siste to dagene har jeg tatt det rolig, for pengene renner virkelig bort med en gang jeg setter min fot ut av leiligheten, og da har hjemlengselen bare trengt seg på for fullt. Føler at alt jeg gjør er så meningsløst akkurat nå. Hadde vært så mye bedre å være hjemme i trygge lille Norge, vært ferdig med utdannelsen min ( i USA er den 4 år) og jobbet. Tror det har en del med det at jeg fortsatt ikke har fått alle de fagene jeg trenger og at det er så mye styr og stress med det. Men nå er det nok klaging! I dag har jeg solt meg på taket (ja, stakkars deg liksom..) og det har vært 35 grader her. I morgen er det spådd 38 grader ved skolen min i the valley og kan med sikkerhet si at det er noe jeg virkelig ikke ser frem til. Men akkurat nå hater jeg CSUN som pesten uansett. Møkkaskole!!

Labor Day WeekendHar hatt en fin-fin labor day weekend med storfint besøk av nydelige Linda som jobber i O.C. Jeg flyttet inn i går og har ingen møbler, men konklusjonen vår er at der det er hjerterom er det husrom (det er vel sånn det går?) I dag har vi bare tuslet rundt i Beverly Hills og West Hollywood og kost oss med følelsen av sol og sommer. Vi var ute med to kompiser på The Den på Sunset Boulevard i går, og var ikke i seng før i tre-tiden, så vi har vel hatt bedre dager sånn sett. Men det var det verdt for det var utrolig morsomt og jeg har fått min nye yndlingsplass. Er så lei de typiske Hollywood-utestedene og trives så mye bedre i selskap med gode venner og bra musikk! I dag da vi var inne på Michael Kors på Beverly Center og smugtittet lurte ekspeditøren på om vi var keene på mimosa, og vi sier ikke nei takk til litt gratis champagne. Så i dag har vi har gått rundt litt småbrisne på både alkohol og livet generelt. Kan ikke huske sist gang noe sånt skjedde på Oslo City!?

Just another random day

I dag har jeg hatt en strålende dag. Begynte på Paramount Pictures med noe som er hysj hysj. Deretter var jeg på M Cafe på Melrose der jeg traff helt fantastiske mennesker og hvor jeg bokstavelig talt dultet inn i han ene indiske fra nye Beverly Hills 90210 (for dere andre nerder som ser på det). Endte opp i Downtown med Anita hvor vi egentlig bare skulle gå sammen hjem, men så endte vi opp med å møte noen av hennes venner ute på en fantastisk kjellerbar ved skid row og satt der i sånn cirka 4 timer (The area contains one of the largest stable populations of homeless persons in the United States. Local homeless count estimates have ranged from 3,668 to 5,131. The 2011 point in time estimate was 4,316. People passing through this area see cardboard boxes and camping tents lining the sidewalks, www.wikipedia.org) Ganske så random egentlig! I morgen får jeg leiligheten min. Endelig!!Dagen oppsummert

Jordskjelv. Buss. Ny venninne. Enda mer buss. Hete. Bane. Depositum levert. Kaffe. Vann. Enda mer vann. Enda mer hete. Hoppe av bussen fordi gal mann går berserk. Ja til kjøreskole. Taxi. Enda mer bane. West Hollywood. Møkka-Northridge. Hjemmefra 07.45. Tilbake 21.15. Dårlige nyheter. Gode nyheter. Trenger.søvn.nå!

2 down 3 to go

I dag har jeg egentlig gjort veldig mye, men samtidig utrettet veldig lite. I dag tidlig stakk jeg til West Hollywood ettersom jeg måtte fikse en depsositumssjekk i banken (Amerikanerne liker å gjøre det litt ekstra vanskelig) og for å skrive under kontrakten på leiligheten...Trodde jeg! Men jeg var så dum i går at jeg sa til manageren at jeg kanskje kom i dag, men mest sannsynligvis i morgen. Og da jeg ringte for å høre nøyaktig hvor mye sjekken skulle være på fikk jeg beskjed om at han ikke hadde tid i dag alikevel. Blæh, hele turen fra Downtown til West Hollywood for ingenting. Men heldigvis har jeg impulsive venner for da jeg sendte melding til Allan om at jeg var like ved der han bor og kaffetørst, stilte han opp fem minutter senere. Vi stakk på Urth Cafe på Melrose og der satt vi ved nabobordet til Jack Osbourne. Kristin fra The Hills var der også, og Allan ble ivrig da han så en nydelig modell og sin "future ex-wife". Dagens quote! I kveld skulle jeg egentlig på jazzkonsert med 10 andre på Hollywood Bowl, men ettersom jeg må til weho før jeg stikker til skolen i morgen har jeg sittet og skrevet mail i tre timer til ulike lærere. Fikk nettopp positivt svar fra en, så da har jeg bare tre fag jeg mangler. Men bitter på at jeg ikke fikk dratt på konsert er jeg alikevel!
hildelarsen

hildelarsen

1, Hamar

Studerer kommunikasjon ved California State University, Northridge og bor i West Hollywood. Kontakt: hilde_mostue@hotmail.com

bloglovin
hits