Uteliv (Hilde i L.A)

Uteliv

Happy Happy Happy

This has been such a great day. I have been so stressed out about my group communication essay final, and spent all weekend studying for it. But I have so much on my mind these days, so I felt that nothing really stuck. Imagine my surprise (and happiness) when my professor announced that he had calculated and put the average score of our previous exams on the test, and that it was up to us whether we wanted that grade to count for our final exam score, or do the final. If we decided to do the final, it could both benefit or damage our average. When I saw that my average score was 95 percent, the choice was pretty easy and I immediately left!

School school school20120715-131027.jpg

De siste ukene har gaatt med til kjempe mye kos, og masse lekser og skolearbeid. Har i tillegg blitt svindlet og hatt eksamener, saa her har det gaatt i ett kjoer av baade oppturer og nedturer. Naa har jeg startet session 2 av sommeren og jeg skal ta to nye fag pa fem uker. Fag som egentlig skulle ha vaert gjennomfoert paa 16 uker, saa her gaar det fort i svingene! Litt for fort igrunnen, men om fem uker er det forhaapentligvis vel overstaatt. Yay! I helgen har jeg klart aa bli syk, mens guttene har vaert i Vegas. I morgen starter en hektisk skoleuke og disse fem ukene ma jeg ta bussen (5 timer totalt tur/retur i reisetid) fire dager i uken. Er det verdt det? Ja!! Her om dagen var det TRETTIATTE grader i Northridge. Hater the Valley!! Men det hadde ikke vaert verdt det hvis jeg hadde maattet gjoere det over en lengre periode. Fem uker holder i massevis og jeg er sikkert rimelig asosial fremover.. 

Midterm i Persuasion20120612-101707.jpg Beklager at jeg er litt dårlig til å oppdatere om dagen, men jeg har midterm i Persuasion i morgen. 9 kapitler med konsepter og teorier som skal pugges. Aah, som jeg savner SMC der vi kun hadde prøver med multiple choice. Vi har fått en study guide på syv sider om alt vi må kunne, og jeg har gjort notater på 1/4 av side 1. Dette blir en morsom dag!

Finally done

20120518-212114.jpg

Wohoo, endelig er vårterminen over!! Den ene finalen gikk veldig bra og den andre litt mer midt på treet, men etter 20 sider og vondt i hånden til 1000 var jeg glad åkke som. Feiret starten på sommerferien med Yoghurtland og en date med sofaen. Perfekt!

Finals

20120516-222049.jpg Har forkastet skrivebordet til fordel til en ekstremt hard madrass på gulvet. Nå er det morgen i Norge så GRATULERER MED DAGEN!! :) Her må jeg droppe Moods of Norway eventen og lese til eksamen istedenfor, så er litt nedfor.

11.05.2012

20120510-225220.jpg

 I går reiste Anita hjem til København igjen, så nå føles det veldig trist og ensomt her. Samtidig har jeg hatt besøk fire av de fem siste ukene og det er veldig godt for student og eksamens-Hilde og kunne legge seg 23 hver dag. Det er jo ikke bare-bare når man er flere i en bitteliten studio-leilighet. Så nå er det fullt fokus på skole fremover og eksamenslesing.

05.05.2012

Beklager at jeg er så elendig på oppdatering om dagen, men jeg er så stresset, sliten, og kjørt pga skolen at jeg ikke klarer å skrive noe som helst forståelig. I dag stod jeg opp klokken 6 (etter tre timers søvn) dro på skolen 6.30 og var hjemme igjen 19.00 etter en speech, en debatt og en quiz. Løp rett på Chipotle og kjøpte meg en burrito, før jeg sjanglet hjem og tok ett svalestup opp i sofaen (og der har jeg ligget siden). I morgen har jeg en 5-7 siders lang research essay som skal leveres 18 og den har jeg ikke hatt tid til å begynne på enda. Så da er det å stå opp 7 i morgen tidlig! Beklager at dette ble ett eneste langt klage-innlegg, men etter imorgen er det verste over og jeg kan være positiv igjen! 20120504-213006.jpg Gammelt bilde fra downtown

Kjedelig lørdag

20120421-102115.jpg Dyne. Sofa. Masse puter. Te. Sol ute. Vennene mine skal på stranden. Innlevering 18. Hvor blir det av motivasjonen til skolearbeid? Nei, nå skal jeg begynne!

Poesi

20120421-095032.jpg På torsdag gjorde jeg noe som strider litt i mot min natur- jeg dro på poesi-aften med klassen min i faget argumentation and deliberation (argumentasjonsteori så og si..) Jeg syns sånne ting ofte er litt kleine, spesielt hvis det er typ 10 mennesker tilstede, men her var det fullt trøkk og det var lagt til en irsk pub, så jeg ble svært positivt overrasket. I spring break hadde jeg en hjemme-tentamen i nettopp dette faget og jeg stresset meg i hjel på grunn av den. Dette faget er det vanskeligste jeg har denne terminen og jeg føler ikke at jeg skjønner noe av det som står i boken ettersom alt er fremmedord og det er skrevet på en så komplisert måte. Satt nærmest og gråt den siste dagen før innleveringen og presset meg selv til knappe fem sider. Var nærmest flau da jeg leverte den inn (hater å levere inn ting jeg ikke er 100% fornøyd med) og var redd jeg skulle stryke på den. Men da jeg fikk den tilbake i går hadde jeg fått 98%! Yaaay til meg! Måtte sjekke tre-fire ganger før jeg faktisk trodde det som stod i evalueringen. En bra start på helgen med andre ord. I dag skal jeg også sitte med innleveringer hele dagen og ta igjen litt skole fra da jeg hadde besøk. Catrin og Christelle dro på onsdag, så nå er det litt stille og trist i den lille leiligheten min..

23. Mars 2012

20120323-200742.jpg

Kom nettopp hjem fra en slitsom skoledag. I første time hadde jeg en speech og deretter hadde jeg tidenes sykeste time, som jeg skal fortelle om i morgen (når ikke øynene mine går I kryss.) Var også på et langt møte på International office, og jeg håper diverse ting ordner seg som jeg vil. Skal tilbake på mandag for å snakke med noen fra kommunikasjons-avdelingen for å se om det lar seg gjøre..

California State University Northridge

20120314-205016.jpg

20120314-205022.jpg

20120316-184315.jpg

20120316-184322.jpg

20120316-184330.jpg

Tenkte jeg kunne fortelle dere litt om skolen min. California State University Northridge har over 30.000 elever og er et rimelig gigantisk campus. Campuset i seg selv er frodig og fint (hundrevis av ekorn flyr rundt) og det åpnet nettopp ett stort påkostet student recreation center med svømmebasseng, klatrevegg, løpebane, treningssenter med gruppetimer, osv. Hvert semester må man ta fem fag (15 units) for å få støtte fra Lånekassen. I motsetning til universitetet i Norge, så har man ikke EN stor eksamen, men mange små og store innleveringer, presentasjoner, prøver og til slutt en eksamen (som gjerne teller 20-30% av sluttkarakteren). Oppmøte teller også mye og i de fleste fagene mine kan jeg ikke være borte mer enn 2 ganger uten at det går utover karakteren. En vanlig uke ser gjerne sånn ut for meg: på onsdager har jeg PR og der driver vi med ett gruppeprosjekt akkurat nå og hvor vi har presentasjon neste uke. Har time fra 16-18:45 og da har vi først forelesning halve økten og deretter gruppemøte siste delen av økten. Vårt prosjekt er å gjøre research på fraternities og sororities på skolen og finne ut hvordan de holder energien oppe i skole sammenheng (kaffe, energidrikker, trening, dop osv..)

På fredager har jeg som nevnt før speech fra 9.30 til 10:45, Argumentation og Deliberation fra 11-13:45 og Popular Culture fra 14-16:45. I speech har vi fast å lese tre kapitler fra læreboken hver uke, samt quizzer på alle tre kapitler. Her skal vi også ha fire selvskrevne speecher/taler i løpet av semesteret og en midterm og final. I Argumentation og Deliberation (argumentasjonsteori) har vi innlevering av ett essay hver uke. Her har også hver elev en presentasjon/forelesning på 20-30 minutter i løpet av semesteret og den første delen av økten går med på det. Den andre delen av økten går med på at vi deles inn i grupper hvor vi leser hvert vårt essay høyt for de andre i gruppen, og så bestemmer vi hvem sitt som er best, og den må lese det høyt foran klassen. I dette faget har vi også to debatter i løpet av semesteret og en midterm og en final. I det siste faget på fredager, Popular Culture, har vi fast en quiz på de to kapitlene som skal leses den uken. Resten av timen går med til ren forelesning. Her har vi i tillegg tre essay-innleveringer i løpet av semesteret, en midterm og en final. Har også ett online fag, ettersom det var det eneste som var ledig når jeg skulle "crashe" fag. Dette faget heter gender, race and class og er lagt opp ganske likt som de andre bortsett fra at det er online. Det høres kanskje lett ut etterson det er online, men hver uke har vi quizzer og innleveringer.

Hvis det er noen som lurer på noe er det bare å spørre! Skolesystemet i USA er litt annerledes enn i Norge, men jeg er utrolig glad for at jeg studerer her. Neste uke har jeg to presentasjoner, og ettersom jeg studerer kommunikasjon er det jo en kjempe erfaring å ha med seg videre. Det å ha presentasjon helt alene på engelsk er både skummelt men samtidig ett ekstremt adrenalin kick (når man først har gjennomført det!) og det blir bare lettere og lettere for hver gang. Jeg er så glad for at ett av core-fagene i kommunikasjon (som man må ha for å få bachelor-graden sin) er performance, ettersom jeg lærte så mye av å presses ut av min absolutte komfortsone og jeg hadde en fantastisk professor (med en doktorgrad i tillegg). Skuespill er absolutt ikke min greie!

Nervevrak

Herrejemini, jeg er så nervøs for morgendagens fremlegg at jeg har hatt magepine de siste tre dagene!! Gleder meg så utrolig til at morgendagen er over, da kan jeg juble over at semesterets verste oppgave er over og bare sveve på en lykkesky resten av året. I morgen må jeg altså ha ett 20-30 minutters langt foredrag om argumentasjonsteori. Halvparten av ordene i boken forstår jeg ikke i sammenheng med resten og det er som å lese gresk. Er nettopp ferdig med den skriftlige delen av oppgaven og nå skal jeg begynne å lage en power point samt øve på presentasjonen (klokken er allerede 21!) Hjelp!

Overwhelmed

20120228-120622.jpg Dette er virkelig tidenes helveteuke rent skolemessig!! På fredag har jeg et 20-30 minutters foredrag om "analysis as reconstruction in argumentation" som skal være basert på egenskrevet 5-7 siders oppgave. Skjønner ingenting av det som står i boken, så dette kan bli spennende. I tillegg har jeg en cultural speech innlevering (noe som vil si at jeg skal skrive en hel speech til + speech outlinen) 2 online quizzer, og masse andre lekser i andre fag også. Hjelp!! Så nå er jeg fryktelig glad jeg investerte i en god "jobbestol" før jul, for her blir jeg nok sittende i tre dager..

On Campus

20120217-193825.jpg

20120217-193834.jpg

20120217-193855.jpg

Da ringeklokken ringte kvart over seks i dag tidlig, så jeg ikke frem til å ha skole fra 9.30-16:45. Det betyr nemlig at jeg må dra hjemmefra klokken syv på morgenen og er hjemme igjen nøyaktig 12 timer senere. Humøret ble ikke bedre av at da jeg kom frem til speech-klassen min fikk vi beskjed om å velge oss en ting som læreren hadde tatt med seg hjemmefra og skrive en "impromptu speech" om den. Altså kjapt, kjapt, kjapt, ettersom en impromptu speech er uten noe særlig forvarsel og skal skje asap! Jeg valgte en party hatt og hadde ti minutter på meg til å skrive en tale om denne hatten(!!) Heldigvis rakk ikke alle å fremføre, så jeg slapp unna denne gangen. Passet meg i grunnen svært godt! Når jeg tusler inn i klasserommet etter 5 timers søvn, sminkeløs med en svært sliten hettegenser og joggebukse, og den største og mest behagelige jakken jeg eier, vil jeg helst gjemme meg i ett hjørne og ikke snakke med noen. Og spesielt vil jeg slippe å stå foran hele klassen og holde ett uforberedt foredrag, det er nok det siste jeg kan tenke meg. Har ikke egentlig noe i mot det å holde foredrag lenger, men jeg foretrekker å være litt forberedt for å slippe at den nervøse norsk-engelsken tar overhånd. Dagen ble mye bedre etterhvert og i "Popular Culture" fikk jeg henge med to av de svenske venninnene mine som går på CSUN ettersom vi tar det faget sammen. Koselig! Nå er jeg endelig hjemme igjen, klokken er halv ti, og alt jeg vil er å sove. 

Timeplanen snart i boks..

Endelig begynner timeplanen å ta form og jeg har fått de fleste klassene. Nå ser timeplanen min sånn ut: Tirsdag: 12.30-13.45 Theories of Interpretation. Onsdag: 16.00-18.45 Principles of PR. Torsdag: 12.30-13.45 Theories of Interpretation. Fredag: 9.30-10.45 Public Speech og 14.00-16.45 Popular Cultures. Har mest sannsynligvis fått ett til fag på fredag fra 11-13.45 og det gjør at jeg må velge bort ett annet fag, så kan hende jeg bare har skole onsdag og fredag denne terminen.. Men det faget er rett og slett helvete. Argumentation & Deliberation heter det og der må jeg ha et 20-30 minutters foredrag alene. I Public Speech skal jeg ha fire taler gjennom terminen, men det tror jeg skal gå greit. Vet virkelig ikke hvordan jeg skal snakke om argumentasjon i 20 minutter. Hjelp! 

20120207-194933.jpg

 

Foto: Weheartit

Verdens beste mamma!!

Dagen i dag var en skikkelig møkkadag. Sov i fire timer før jeg måtte dra på skolen halv åtte og jeg kom ikke hjem før 12 timer senere fordi jeg hadde timer hele dagen. På skolen i dag hadde jeg en presentasjon på 10 minutter og det gikk virkelig ikke min vei. Var helt sykt nervøs. Da jeg var på vei hjem var jeg allerede helt utkjørt etter all nervøsiteten og den ikke-eksisterende søvnen, og da ventet i tillegg en stor innlevering til midnatt på meg hjemme (som var laaaangt i fra ferdig.. ) Hurra! Men da jeg kom hjem ble jeg lykkelig igjen, for hva venter ved inngangen? Endelig fikk jeg pakkekalenderen min!! Den kalenderen jeg var sikker på at en slem nabo hadde stjålet når han/hun så den fine pakken min i gangen. Tusen takk til verdens beste mamma!! Jeg gråt nesten litt av glede når jeg åpnet opp til holiday-dip og knekkebrød med brunost. Noe som passet perfekt i og med at jeg ikke har hatt tid til å dra på butikken den her uken, og de siste to dagene har jeg levd på en pizza jeg bestilte fra Pizza Hut til både frokost og middag. Gleder meg allerede til å åpne pakke nummer 10 i morgen. 20111210-001949.jpg

20111210-002004.jpg

Eksamensmodus..

Nå er jeg litt i kjipt modus før jul, med masse skolearbeid og så er jeg i tillegg rimelig blakk. Men de to tingene går som regel godt overens for da har man ikke noen særlig mulighet til å være sosial uansett. På fredag har jeg innlevering av en 15 siders oppgave i Rhetorical Criticism hvor jeg skal sette en film inn i en kommunikasjons-teoretisk sammenheng. Litt vanskelig å forklare det på en god måte, men jeg må velge meg en teori og så "kritisere" og analysere filmen ut i fra den kommunikasjonsteorien og se det i sammenheng med samfunnet rundt oss. Ganske interessant fag egentlig, men jeg kjenner at jeg burde startet litt før. Skal i tillegg ha en 10 minutters presentasjon om min "research paper" på fredag, så det haster litt det her. I morgen har jeg egentlig ikke skole, men jeg må møte Communication Theory-gruppen min fordi vi har en annen presentasjon på torsdag.. Men da er vi en gruppe på fem, så da er ikke alt fokus på meg, og da går det rimelig greit å stå der fremme. Bare litt kjipt at jeg må bruke 4+ timer tur/retur for å møte gruppen min en time. Waste of time i disse travle tider. Hater gruppearbeid!! I tillegg hater jeg skolen min om dagen. Staten California er jo kjørt i grøfta, så de kutter 30% av fagtilbudet til våren, og de har allerede satt opp skolepengene. Så da jeg endelig skulle få velge fag i dag (man har ulike registreringsdatoer) var det INGEN av de fagene jeg trenger for å bli ferdig som var ledige. Endte opp med valgfagene Principles of Public Relations og Women, Men and Media- men fortsatt mangler jeg de fagene jeg trenger for min bachelor. Hat over skolen min, hold dere unna California State University skolene til staten er mer stabil økonomisk, det blir bare verre og verre for hvert semester. Ok, nok klaging for i dag! Men jeg bor tross alt alene og har ikke snakket med folk i dag, og i tillegg så er mobilen min ødelagt, så jeg trengte bare å få det ut!:) Ser at jeg skriver latterlig dårlig nå, men jeg er bare maksimalt språkforvirret om dagen.. 20111205-221430.jpg

Hey ya'll

20111201-221523.jpg I dag dro jeg til skolen 09 og var hjemme igjen 21, så er rimelig sliten her jeg ligger på sofaen. I morgen har jeg både presentasjon og fremføring i "stykket" vårt og jeg gleder meg vilt til klokken slår 17 og jeg er ferdig med skoledagen. Jeg ser spesielt frem til å si replikken "Who do you think I am? Do you think I was born in a barn? I ain't peein' in no bucket!" på ekte sørstatsvis.. Skulle virkelig ønske jeg hadde et skjult talent som skuespiller som bare blomstret opp her i USA, men istedenfor har jeg fortsatt sceneskrekk og angst for oppmerksomhet. Men ellers er jeg fornøyd med tingenes tilstand!

En ting jeg aldri trodde jeg skulle gjøre..

Både i går og i dag har jeg vært på gruppemøte i Mar Vista, ett sted jeg ikke vil tilbake til på en stund etter denne uken. Vi har både en presentasjon og performance (skuespill) på fredag, noe jeg ikke akkurat gleder meg til. Vi skal spille white trash, så ikke nok med at jeg må huske replikkene og bevegelsene som skal gjøres så må jeg i tillegg snakke white trash med sørstats-dialekt. Jeg fatter ikke hvordan disse skuespillerne klarer det. Jeg er en elendig skuespiller (med sceneskrekk) og gleder meg til å få gjort unna dette faget som er ett krav for alle kommunikasjons-studentene. De andre på gruppen min lo seg halvt i hjel da jeg prøvde å snakke white trash fordi de mente jeg hørtes ut som en mannlig rapper. Yo-yo liksom! Har totalt tre presentasjoner de neste to ukene og kan ikke få sagt hvor deilig det skal bli når de er over. I kveld har jeg bare gjort litt lekser og sett på "How the Universe Works" på dvd (og ja, jeg er en liten nerd..) 20111128-230954.jpg

Skippertak hei hei hei!

20111119-234813.jpg I dag har jeg sittet i 11 timer med en oppgave om kvinner i Islam. Ble ferdig kvart på elleve, akkurat for sent til at jeg kan hoppe inn i dusjen og dra ut. Så nå har jeg akkurat litt for mye energi til at jeg kan sove, men litt for lite energi til at jeg orker å prøve fikse meg på 15 min. Ser forøvrig ikke ut etter å ha sittet inne hele dagen, så det er kanskje likså greit. Vil ikke skremme folk som er ute på byen heller!

Solo Performance

Nå er kroppen min helt ødelagt og hodet mitt sprenger som aldri før. Dro hjemmefra klokken halv åtte i dag tidlig og var hjemme igjen syv på kvelden. Performancen min gikk faktisk over all forventning! Dro ekstra tidlig på skolen i dag for å øve og jeg brakk meg fordi jeg var så nervøs. Ja, jeg vet. Too much information. Det var kanskje ti stykker borte fra timen og synd for dem- for læreren stryker alle de som ikke møtte opp. Opplegget er ganske strengt og man har ikke lov til å ha jukselapp foran seg, noe som gjør presset enda større. Læreren sitter med manuset og passer på at du kan alt utenat. En var så nervøs stakkars at han måtte stå med det foran seg. Dumt for han, for da får han automatisk en D. Jeg klarte faktisk å slappe litt av da jeg stod der fremme, for jeg hadde pugget de to manusene som en galning på forhånd, så jeg følte meg ganske så sikker på det. Var bare livredd for at jeg skulle få helt panikk og bli helt blank, for da er det no turning back for min del.. Men jeg syns det er veldig godt at jeg allerede nå kjenner at det bare blir lettere og lettere for hver performance å stå der fremme, og at jeg faktisk MÅ presse meg til det. Og dette kommer fra en jente som kan telle på EN hånd (og da bruker jeg ikke alle fingrene en gang..) de gangene hun frivillig rakk opp hånden fra barneskolen til videregående. Så det er håp for oss alle!

CAN IT JUST BE SATURDAY ALREADY?

Dette er hva jeg har drevet med i hele kveld. Fortrengte det så lenge det lot seg gjøre, men på fredag har jeg en solo performance. Kjenner jeg blir svett og skjelven bare av å tenke på det. Angst!! Men men, jeg får tenke på hvor lærerrikt det er i lengden. Om to måneder kommer jeg til å ha lært en masse av å måtte stå foran såpass mange mennesker og drite meg loddrett ut. Men akkurat nå klarer jeg ikke helt kjenne gleden av det. Lørdag kom fort!! Kjenner dessuten at jeg er litt lei dette semesteret allerede, og det er en ny følelse. Har alltid vært super motivert. Men jeg vil jobbe og føle meg produktiv. Er så lei av at jeg ikke får lov til å jobbe her borte. Vil noen gi meg en jobb? Norske studenter i Norge er heldige. Heldige er dere!! Har også lett frem en del internships som jeg skal søke på, men jeg har ikke tid til å skrive CV og søknader før til helgen..

Drama, drama, drama!

Denne uken har skolen min fått gjennomgå litt av hvert. På tirsdag ble hele biblioteket evakuert og stengt etter at det var mistanke om at en gutt hadde med seg våpen. Så da var det visstnok helikoptere som fløy over skolen, drøssevis av politi, og vi ble oppringt flere ganger fra skolen med beskjed om å holde oss unna biblioteket og generelt være forsiktige. Jeg har heldigvis ikke skole på tirsdager, ellers hadde jeg sikkert løpt (les spurtet) gråtende fra campus. Og i går da jeg skulle hjem fra skolen kom det plustelig bortimot 10 politibiler og det fløy to helikoptere veldig lavt over skolen, for da hadde nemlig en grand theft auto-mann (bil-kaprer?) kjørt inn på campus og gjemt seg. Så da stengte politiet deler av veien og det var action på høyt nivå. Drama!

Another day in Los Angeles

Hvordan er formen der hjemme? I dag var jeg altså på "film business frokost" med fine-Kine og det var morsomt, men litt kleint. Da vi kom til Santa Monica fikk vi nemlig ett skjema som vi måtte fylle ut før vi fikk komme inn og da var det kun fire yrker som man kunne krysse seg av under: writer, producer, director eller actor. Vi bestemte oss for at vi var litt av alt, men jeg følte meg noe utilpass. Kan vel si at konklusjonen fra frokosten var at vi ikke er særlig sosialt anlagt før klokken slår ni, så den nettverksbyggingen ble satt litt på vent. Foredraget ble holdt av en senior editor i Hollywood Reporter og det var veldig interessant. Følte meg som en flink kommunikasjon-student der jeg satt og hørte om hvordan ting funker her i Hollywood. Ellers har jeg bare sittet fra 13-23 med en research paper i rhetorical criticism. Skriver en cluster analysis om talen til Jens Stoltenberg 22.juli. Triste greier, så i kveld har jeg bare vært lei meg. Trøtt også, fant ikke engangsknivene mine i skapet og etter 15 minuttet fant jeg ut hvorfor. De var satt i kjøleskapet. Surrehode, jeg?

Decision made, looks like I'm coming back to LA!

Har ikke vært inne på bloggen min siden den dagen jeg dro fra L.A. Har ikke vært noe å blogge om ettersom jeg har pendlet Hamar-Oslo hver eneste dag (jobber på Urban på Storo). Var tilbake i L.A i september (for å flytte ut av min lille perfekte leilighet) men ellers har jeg bare jobbet og hatet nsb.  Men NÅ, om alt går etter planen, sitter jeg på flyet til L.A om nøyaktig ÈN uke. Greit, California State University er ingen USC, men det har jeg akseptert og det er helt ok! Stay tuned..

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

hildelarsen

1, Hamar

Studerer kommunikasjon ved California State University, Northridge og bor i West Hollywood. Kontakt: hilde_mostue@hotmail.com

bloglovin
hits